doyoga yogales Rotterdam
doyoga yogales Rotterdam

Yoga & zwangerschap

Yoga heeft al jarenlang bewezen een goede voorbereiding te zijn op de zwangerschap en bevalling. Het is ook een goede manier om na de geboorte weer in vorm te komen. Dit komt door de wijze van ‘werken’ in yoga.

In Yoga wordt het lichaam uitgenodigd in lijn te komen vanuit het bewustzijn van de adem. De houding wordt dan enige tijd aangehouden zodat lichaam en geest op elkaar afge-stemd worden. Door de geestelijke aandacht, het bewustzijn van de adem in combinatie met de bewegingen van het lichaam kan de geest tot rust komen. Het gewaar worden van deze rust tijdens de zwangerschap geeft vertrouwen zodat onrustige gevoelens rondom het geboorteproces verminderen. De wijze van aandacht richten helpt om tijdens te bevalling op de juiste wijze te anticiperen op de weeën. De mogelijkheid om je aan-dacht te richten vraagt oefening.

Yoga biedt je de mogelijkheid om de bewegingen van het lichaam te verfijnen. Als je lichaam door de yogahoudingen beter leert kennen kom je er achter waar je fysieke sterke en minder sterke punten liggen. Dit is van onschatbare waarde omdat bevallen een intens fysiek proces is.
Inschrijving voor deze lessen is per maand. Vanaf de laatste maand van de zwangerschap kan per keer betaald worden.

Zwangeren kunnen gewoon meedoen in de reguliere lessen. Afhankelijk van welk moment in de zwangerschap zullen houdingen individueel aangepast worden aan de veranderende mogelijkheden van het lichaam.

Adho Mukha Svanasana